Martijn vd Werf

Als oefentherapeut Cesar kijk ik samen met jou of er een patroon te vinden is waarom je beweegt zoals je beweegt, of je staat zoals je staat. Soms omdat het gewoon lekker staat, maar bij klachten meestal omdat het lichaam iets aan het opvangen of verhouden is.

Dit komt bijvoorbeeld omdat je ergens pijn hebt en je hierdoor een andere manier van bewegen, zitten of staan hebt aangeleerd. Op zich is dit geen probleem, zo is het onbewuste lichaam ook ingesteld en doet dus prima zijn ding.

Maar wat nu als de pijnklachten inmiddels over zijn en het lichaam in het compensatiepatroon blijft hangen. Soms kortgeleden, maar soms ook van een blessure dat al veel langer geleden is. Dit kan natuurlijk niet altijd wenselijk zijn, zeker als het lichaam weer optimaal belast moet kunnen worden met je werk, sporten of hobby’s. Of gewoon omdat het lichaam met de tijd wat ouder wordt en bepaalde handelingen wat moeizamer worden. 

Mijn specialisaties liggen vooral op rugklachten, heup- en knieklachten en nek-schouderklachten. Maar ook bij zwangerschapgerelateerde bekkenklachten kan ik je heel goed helpen door uitleg van de ontstane klachten, welk patroon hier achter kan zitten en of dit voor jou herkenbaar is. 

Samen gaan we kijken of we het patroon kunnen veranderen en het lichaam weer als nieuw kunnen laten functioneren. Maar iets wat het lichaam verleerd is, moet misschien eerst weer geoefend worden, zodat je nieuwe patroon ook je nieuwe patroon blijft. Vandaar ook de naam: oefentherapie. 

Ik word er zelf altijd heel blij van om te zien dat iemand inzicht krijgt van zijn klachten en wat je er zelf ook aan kan doen. Zo kun je jezelf ontwikkelen en vernieuwen om toch lekker jezelf te blijven!