Yin Yoga

Het geeft je ruimte

Yin yoga geeft ruimte. Ruimte in je lijf, in je hoofd en in je hart. De houdingen richten zich op het ontspannen van spieren en het versoepelen van bindweefsel waar het lijf stijf(bevroren) is te ontdooien.

Hierdoor ontstaat er meer flexibiliteit in je lichaam. Door je met aandacht te focussen op de houding en op je ademhaling, breng je je gedachten tot rust. En door yin leer je contact te maken met je intuïtie.

Tijd voor jezelf

Op de yogamat stappen is tijd nemen voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen door te luisteren naar je lichaam en respect te leren hebben voor je grenzen.

Je hoofd buigen en nederig zijn naar jezelf. Yin laat je ervaren hoe het met je is op dit moment, zonder daar een oordeel over te hebben. Het mag er gewoon zijn, jij mag er zijn!

Energie

In je bindweefsel loopt een netwerk aan energiebanen. De Chinese geneeskunde noemt deze ‘meridianen’, de snelwegen waar je levensenergie doorheen stroomt. 

Doordat yin yoga effect heeft op deze meridianen, stimuleer je de energieflow in je lichaam.

Dit zorgt voor het beter functioneren van je organen, het afvoeren van afvalstoffen en het verminderen van eventuele fysieke of emotionele blokkades. Ruimte voor voelen voor nieuwe energie en het oude achter je laten

Ervaar meer geluk

Tijdens yin yoga krijg je de tijd om naar binnen te keren. Om de stilte binnenin op te zoeken en te ontdekken “waar zeg jij ik tegen?” Door contact te maken met je essentie, je intuïtie, jouw kern van bestaan.

Zo leer je te ontdekken wat belangrijk voor je is. Wat jij wil in je leven, groot of klein, en wat je nodig hebt om dat te bereiken. Om zo de keuzes te kunnen maken die echt bij jou passen. En je mooiste leven vorm te geven! Wees wie jij wilt zijn!

Vind je balans

Yin staat voor vertraging en verstilling voor de vrouwelijke naar binnen gekeerde energie. Gronden en voelen van de aarde en nederigheid voor jezelf. Het leven is over het algemeen vaak actief, waardoor yin yoga bijdraagt aan de innerlijke balans tussen yin en yang.

Regelmatige beoefening helpt om rust in jezelf te vinden en je gemakkelijker staande te houden in onze moderne maatschappij. Te leren ontspannen en voor jezelf te zorgen.